Как да се справим с вредителите?

Как да се справим с вредителите?

Пролетта е сезонът, през който природата се събужда и разцъфва за нов живот. Несъмнено зелената й премяна, нацъфтяла в нежни разцветки, е едно от най-красивите неща, които човек може да види през годината, но тези, които се занимават с градинарство знаят, че това е и един от най-натоварените сезони, що се отнася до борбата с вредителите, които също се събуждат и търсят прехрана, смело навлизайки в територията, която смятаме за своя собствена.

Зелените дворчета в София вече са рядкост, изместени от бетона на новите сгради, сякаш събрали в себе си цели села, но ако се вгледате внимателно ще ги забележите тук там, като диви островчета в морето от асфалт и цимент. За щастие аз също имам удоволствието все още да живея в къща и да се радвам на малка част от оцелялата зеленина, ревниво пазена и поддържана от родителите ми, затова и съм на ясно с факта, че опазването й съвсем не е лека задача. Както може би се досещате, наоколо са надвиснали блокове, а съществуването им е предпоставка и за постоянното присъствие на едни от най-досадните вредители – хлебарките, които сякаш извират от канализацията, като малка, но упорита армия и отказват да се съобразяват с нас, хората. За да се справим с това нашествие, естествено ни трябва професионална помощ, а за щастие аз открих фирмата, на която мога да разчитам – Превента ДДД. Тя е надеждният партньор, на когото можете да се доверите в подобни ситуации, а освен за нашествието от хлебарки, компанията предлага средства срещу плъхове, бълхи, кърлежи, дървеници и всякаккви подобни досадни и не по-малко опасни вредители.

С разнообразните и далеч не толкова скъпи ценови пакети, всеки може да намери помощ срещу вредителите, вместо да губи ценно време, средства и не малко усилия в самостоятелна борба с тях, търсейки информация в интернет пространството и закупувайки многобройни препарати, за които обаче освен лъскави реклами, няма информация до колко ефективни и не на последно място безопасни за хората и домашните любимци са всъщност.

Превента ДДД е надежден партньор на едни от най-големите фирми в София, което ви гарантира, че можете да бъдете сиурни в качеството и коректността на екипа, който ще отстрани неканените гости във вашия дом или офис бързо е ефективно. 

Може би сте забелязали, че напоследък бездомните котки по улиците на любимата ни столица увеличиха броя си многократно, след положените от общината усилия за овладяване на популацията кучета. Това разбира се е съвсем естествено, тъй като когато по-големият хищник – кучето липсва, котките превземат територията, при това не без помощта на милозливи бабки, които съвестно ги хранят пред входовете и в градинките. Аз обичам животните, но далеч не съм съгласна с това поведение, което освен, че е опасно за самите животни, оставени сами в градска среда, съвсем не е безопасно и за нас, хората. Котките, които не се обезпаразитяват и ваксинират, са един от големите източници на разнообразни зарази и паразити и въпреки че няма да ви посрещнат с лай и ръмжене като кучетата, а гальовно ще се отъркат в краката ви, просейки храна, те са заплаха за здравето ви и чистотата на дома, тъй като по този начин ще се сдобиете с бълхи, а може би дори и с тения или глисти. Това може да ви звучи странно, но аз съм го изпитала лично, тъй като както вече споменах, живея в къща и дворът ни независимо от нашите желания, често се превръща в убежище на бездомните котки, криещи се на безопасно местенце сред зеленината. Това се превръща в особено голям проблем през лятото, когато пренасяните от тях бълхи са наистина огромна напаст и за справянето с тях съвсем не са достатъчни подръчни средства, закупени от ветеринарната аптека. Тук обаче отново разчитам на Превента ДДД, за навременна и надеждна помощ в неравната битка с вредителите.

ветеринарна клиника

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *