Защо животновъдите избраха електропастири?

Защо животновъдите избраха електропастири?

Днешните животновъди нямат нищо общо, с тези, които помните от миналото. Преди десетки години т.нар. пастири тичаха с километри, за да върнат избягало животно в стадото, а днес този проблем може да бъде решен с покупката на електропастир, който да не допусне подобно бягство, както и да защити стадото от проникване на диви животни зажаднели за кръвта му.

Каква е ползата от електропастири?

 

Ако имате ферма и имот, в който пасете животните си, знаете че винаги може да има липси, тъй като добитъкът често поема посока към свободата и е труден за достигане. Ако обаче оградите вашите имоти с електрически въжета, с малка концентрация на ток, то тогава кравите, овците, козите и другите животни няма да посмеят да преминат границата, заради електричеството. В случай, че член на стадото се допре до електрическата жица ще получи лек токов удар. Той няма да навреди на здравето на животинчето, но пък ще бъде достатъчен, за да повлияе на психиката му.

Електропастирите имат по-скоро възпитателен ефект. Те научават животните да стоят в обсега за паша и да не се опитват да го напуснат. Освен това външни кучета или вълци също няма да припарят до фермата Ви, защото ще получат електрошок. Това е достатъчна причина да обърнете внимание на новите устройства – електропастири в сайта https://elektropastiri.bg, където ще можете да закупите комплект включващ енергизатори, изолатор, оградно въже и аксесоари.

Какво трябва да научите?

 

Използването на електропастирни системи в имота Ви е напълно законно. Не се нуждаете от специално разрешение, за да монтирате електропастир във фермата Ви. В случай, че има хора, които минават в близост до въжетата, по които тече ток, трябва да закачите предупредителна табела, която да ги информира за наличието на електрически импулси. Тук обаче правим уговорката, че електропастирите не могат да убият или наранят нито животните, нито хората.

И, след като се постараха ме да Ви обясним какво са електропастирите и защо животновъдите ги предпочитат, се надяваме, че сме стигнали до възможно най-много хора, като те са разбрали принципа на работа на тези страхотни за фермерите устройства. Пожелаваме Ви да запазите животните си в пълен комплект, пък било то и чрез употребата на иновативните електропастири.

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *