Няколко полезни съвета за изработка на уебсайт

Няколко полезни съвета за изработка на уебсайт

В наши дни едва ли има съмнение, че всяка фирма или друг тип организация трябва да разполага със свой уебсайт. Без значение колко е малка или в кой сегмент на икономиката е. В процеса на изработка на уебсайт обаче има много тънкости и затова се налага въпросът: кои са най-добрите практики при създаването на вашия онлайн проект. Ето няколко ценни съвета в тази област.

Изработват се все повече онлайн магазини и конкуренцията помежду им вече е огромна. От 3D Web Design можете да купите качествен електронен магазин евтино – те дори ще го класират в търсачките и Google, което е гаранция за успеха на магазина ви.

Домейнът трябва да е лесен за изговаряне и изписване

Домейнът е първото нещо, което трябва да изберете, преди да стартирате проект за изработка на уебсайт. Когато обмисляте имена на домейни, най-важно е те да са колкото може по-кратки, лесни за изговаряне и за изписване. Потенциалните посетители трябва да могат да произнесат името на вашия домейн на глас пред някого, без да се налага да питат два пъти как се изписва или казва.
Да бъде кратък

Според някои онлайн експерти, домейнът не трябва да е по-дълъг от 14 знака. Това не само ще го направи по-лесен за изписване в браузъра, но и ще изглежда по-добре на визитки, брошури и други комуникационни материали.

Съдържанието – богато, но и лесно за четене

Съдържанието е душата на уебсайта. Това обаче не значи да се впускате в дълги разсъждения. По-добре се придържайте към принципа да е лесно. Когато четливостта на вашия сайт е висока, потребителите ще могат безпроблемно да го сканират или да го четат набързо. По този начин приемането на информация става лесно.

Дизайнът също има отношение към този въпрос. Контрастът между цвета на текста и цвета на фона е важен за четливостта, както и за достъпността на уебсайта. Въпреки че цветовата схема на уебсайта ви вероятно ще бъде представителна за цветовете на вашата марка, уверете се, че има достатъчен контраст между елементите ви.

Типове шрифтове

Светът на типографията предлага много видове шрифтове на наше разположение. Можете да избирате между серифни шрифтове (които имат малки изпъкнали линии в краищата на буквите, като Times New Roman) до sans serifs, което буквално означава „без серифи“. Важен принцип е да ограничите броя на шрифтовете – не използвайте повече от три различни шрифта в един уебсайт.

Колко лесен е за навигация

Навигацията на уебсайтове не е мястото, където да бъдете авангардни. Най-важната цел е потребителите лесно да намират това, което търсят. В допълнение, сайт със стабилна навигация помага на търсачките да индексират вашето съдържание, като същевременно значително подобрява потребителското изживяване.

Вижда ли се менюто добре

Независимо дали избирате класически хоризонтален списък, или нещо друго, менюто на уебсайта ви трябва да бъде видно и лесно за намиране. Освен това се уверете, че е структурирано според важността на всеки раздел.

Как се вижда през смартфони?

В наши дни много повече потребители достъпват интернет през смартфони и таблети, използват ги за информиране, пазаруване и развлечение. Затова прегледайте мобилната версия на вашия сайт, докато се поставяте в позицията на потребител и тествайте всяка страница, потребителско действие и бутон.

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *