Как да спестяваме пари – Кешкредит

Как да спестяваме пари – Кешкредит

Всички имаме добри намерения, когато става въпрос за спестяване на пари, нали? Казваме си, че ще започнем да пестим, след като достигнем определен етап, например, когато ударим конкретна възраст и така нататък… Но в действителност ще започнете да спестявате пари, само когато развиете здравословни финансови навици и бъдещите ви нужди станат по-важни, отколкото настоящите. Много пъти нашата цел да спестим пари не е достатъчно голям приоритет, за да забавим покупката на този нов смартфон, кухненска маса или телевизор. Така че ние изразходваме доларите си далеч – или още по-лошо – изпадаме в дълг, за да подхранваме текущите си, по-маловажни желания. Как се спестява наистина – ето ги съветите на Кешкредит.

Кажете сбогом на дълга – завинаги

 

Месечните плащания по дълга са най-голямата пречка за спестяване на пари. Дългът ви граби от доходите ви! Значи е време да се отървете от този дълг. Най-бързият начин за изплащане на дълга е с метода на дълга снежна топка. Бързо изплащате дълговете си, за да не стават все по-големи и по-големи.

 

След като доходите ви се освободят, най-накрая ще можете да ги използвате, за да постигнете напредък към своите цели за спестяване.

 

 

Внимавайте с хранителните стоки

 

Повечето хора – след като си направят бюджет – са шокирани да разберат колко всъщност харчат в хранителния магазин всеки месец. И ако сте средното българско семейство, вероятно харчите наистина много. Толкова е лесно да се разхождате по тези пътеки, да вземете торба с бисквитки тук и няколко пакета чипс там, а след това да си купите вино например. Но тези малки покупки в крайна сметка раздуват бюджета ви всеки месец.

 

Спестете пари от хранителни стоки, като планирате храненето си всяка седмица и внимателно разгледате какво вече имате в килера и хладилника си, преди да се насочите към магазина. Защото защо бихте искали да купите повече от това, което вече имате? Можете също така да искате да оставите децата у дома, за да се придържате по-внимателно към списъка си.

 

Анулиране на автоматични абонаменти и членство

 

Вероятно плащате за множество абонаменти като Netflix, Hulu, Spotify, членство във фитнес залата, модни абонаментни кутии и Amazon Prime. Време е да отмените всички абонаменти, които не използвате редовно. И не забравяйте да изключите „автоматично подновяване“, когато правите покупка. Ако го анулирате и решите, че не можете без него, абонирайте се отново, но само ако това се вписва в новия ви (и подобрен) бюджет.

 

Помислете за споделяне на членство с някои семейства или приятели в абонаментите, които искате да запазите. Много стрийминг услуги като Netflix и Hulu ви позволяват да гледате любимите си предавания от два или повече екрана (с надстроен акаунт). По този начин всеки печели – и спестява!

 

Купувайте генерици

 

В повечето случаи единственото, което е по-добро при марковите продукти, е маркетингът. Не се лъжете по марките – купувайте разумно.

 

Харчете разумно допълнителни или неочаквани доходи.

 

Когато получите хубав бонус за работа (начин да продължите!), наследство или възстановяване на данъци, използвайте го добре. И когато казваме „добро използване“, не говорим за безразсърдно харчене в мола, нали?

 

Намалете разходите за енергия

 

Знаете ли, че можете да спестите пари от сметката си за електричество, само като направите няколко подобрения в дома си? Започнете с някои прости неща като например по-къси душове (не, не сме казали по-малко), фиксиране на херметични тръби и инсталиране на димни превключватели и LED крушки.

 

Докато новите, енергоефективни уреди са чудесен начин да спестите пари от вашата сметка, те все пак са скъпи! Но ако работите добре с месечния си бюджет, можете да платите в брой за тези малки подобрения.

 

Отписване от имейли

Търговците по имейл наистина са добри в това, което правят. Те знаят неустоимото изкушение от флаш продажбата или изключителния талон. 

 

Ако просто не можете да устоите на пазаруването, когато видите специална оферта, щракнете върху връзката за отписване в долната част на имейла. Ще бъдете по-малко изкушени да харчите и вашата пощенска кутия ще бъде много по-малко претрупана. Пожелаваме ви успех!

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *