Какъв компютър да си купим – полезни съвети от Plasico IT Superstore

Какъв компютър да си купим – полезни съвети от Plasico IT Superstore

Какви характеристики трябва да гледаме

Ние от Пласико ще ви дадем основни насоки как да изберете по-лесно компютъра за вашите нужди. 

 

 • Ако пространството позволява и имате място да поставите монитор и системен модул във вашия дом, изберете настолен компютър. Този тип компютър може да бъде надграждан в бъдеще време. Поддръжката му е много по-евтина от на лаптоп. Ако нещо се повреди ще е по-лесно да се подмени. Също предимство, е че можете да местите монитора и клавиатурата както на вас ви е комфортно. 
 • Ако вие се нуждаете от пълноценен работен компютър за дома, работата или пътуване, изберете лаптоп;
 • Никога не купувайте компютър, ако цената му е много ниска спрямо другите. След известно време е възможно да сте разочаровани, тъй като ще е с ниска мощност и няма да ви е от полза. 
 • Никога не купувайте използван компютър без поне шест месечна гаранция за него. Има вероятност да спре да работи след няколко дни. Можете да разгледате евтини компютри от plasico.bg, ние даваме гаранция на всички продукти които продаваме.
 • Когато купувате готов компютър или искате да си направите своя конфигурация, първо се консултирайте с професионалист за най-добрата комбинация, според вашите нужди.
 • Купувайте само висококачествени монитори. След това очите ви ще ви благодарят.
 • Ако имате нужда от наистина мощен компютър, за игри или работа с сериозни работни програми, не купувайте готови от магазина. Поръчайте тяхното сглобяване. Компютърът ще бъде балансиран в своите характеристики и ще е в съответствие с целите и задачите, за които ще го използвате. 

 

Разбира се, това са основни насоки. При избора на компютър възникват много особености и функции, които са конкретни за всеки клиент и нужди.

 

Трябва ли цената да бъде ориентир при избор

Няма клиент, който да не си е поставил някакъв максимум, като сума която би инвестирал. На първо място трябва да сте наясно с ценовия клас на компютрите, които ви интересуват, за да можете правилно да се ориентирате. Пазарът предлага голям диапазон от ценови клас. Ако един продукт е по-скъп от друг това не означава, че е най-добрия избор за вашите нужди. И обратното, може капацитета му да не е достатъчен и отново да е неподходящ.

 

Ние от Plasico.bg предлагаме на клиентите си безплатна онлайн консултация преди покупката, за да са сигурни и те и ние, че ще останат доволни.

 

Кои марки са най-търсени

Когато говорим кои марки са най-търсени, то имаме предвид готовите конфигурации който се предлагат на пазара. Най предпочитани според потребителите са моделите на Acer, HP, Lenovo, Dell.

Ако имате високи изисквания, то в такъв случай ви препоръчваме настолен компютър, който да е конфигуриран спрямо вашите изисквания за работа. Тогава комбинацията ще бъде най-точна и дълго време ще можете да разчитате на максимална мощност.

 

Предимства от онлайн пазаруване в plasico.bg

Предимствата да станете наш клиент са, че ние се стараем да обърнем специално внимание на всеки и да отговорим на всички въпроси.

Предлагаме всякакъв вид опции при пазаруването:

 • нови компютри – асемблирани в наш сервиз, според вашите предпочитания и нужди;
 • голям асортимент на готови конфигурирани модели;
 • реновирани (втора употреба) компютри с гаранция 1 година;
 • онлайн консултация;
 • възможност за покупка на изплащане.

 

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *