Топ митове, свързани с протекторите за телефони

Топ митове, свързани с протекторите за телефони

 

Протектор за телефон представлява мобилен аксесоар, създаден да предпазва обаче не целия ви телефон, а само дисплея. Още с наименованието си продуктът създава заблуждение у потребителите. Съвсем не сме тук, за да твърдим, че нямате нужда от протектор за мобилното си устройство. Напротив – добре е да имате такъв, защото той предпазва една от най-деликатните части на смартфона или таблета, дисплея.

Но има едно голямо НО. Важно е да се говори за някои не добре разбирани и дори обяснявани от продавачите на мобилни аксесоари факти. Нещо повече – важно е да се разобличат митовете, свързани с протекторите за телефони. Тук сме, за да направим именно това. Запознайте се с топ митовете, свързани с протекторите за телефони:

  1. Ако имам калъф за телефон, не ми е нужен и протектор. Калъфът най-често предпазва задната част на телефона. Дори калъфът да е от типа портмоне или с капак, тоест с предна част, той няма да защити екрана от надраскване и особено от замърсяване и мазни отпечатъци, както само протекторът може.
  2. Ако имам протектор, не ми е нужен калъф. Сигурно се досещате, че това не е така, защото протекторът има функция да предпазва екрана, но по никакъв начин не защитава задната част на корпуса и камерата на мобилното устройство.
  3. Мога да поставя протектора си сам. Някои модели протектори са наистина лесни за поставяне, но други – истинска играчка! В крайна сметка, опитите ви ще завършат с тотален неуспех и само ще похарчите пари на вятъра за нови и нови протектори. В частност, избягвайте да поставяте сами темперирани протектори.
  4. Най-качествените протектори от гледна точка на защита и сигурност са тези от закалено стъкло. Звучи наистина доста мощно и надеждно, но се оказа, че има и още по-ефикасна защита за вашия телефон. Става дума за протектор от ново поколение. Той е изработен също от стъкло, но в течен вариант. Според специалистите, течните протектори са в пъти по-надеждни от стандартните стъклени варианти.
  5. Течният протектор издържа на всякакви механични въздействия. Сигурно и вие сте гледали онова видео, което се върти в интернет – как потребителят поставя течен протектор на телефона си, а после започва да удря дисплея с чук и в крайна сметка, щети няма никакви. Нула! Честно да ви кажем, не ви съветваме да си правите подобни експерименти. Нито един протектор до момента не може да покаже 100% защита от силен удар.
  6. Протекторите са само манипулация от страна на производителите да похарчим допълнително пари, защото всъщност, дисплеят на телефона си има защита. Gorilla Glass е може би терминът, който ви е объркал и накарал да вярвате в подобно безумно твърдение. Да, наистина дисплеят носи някаква защита, но тя е толкова минимална, че и във витрина да държите телефона си, тя няма да е достатъчна да го предпази от замърсяване, например.

Сега, когато знаете истината, можете спокойно да си изберете подходящ протектор за телефона си. И да го направите разумно!

 

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *