Ето как се купува нова пералня

Ето как се купува нова пералня

Пералните машини са едни от най-трудните уреди за пазаруване. Те са трудни за транспортиране, пазарът е залят със сложни жаргони и примамливи иновации и, разбира се, има голям стрес при вземането на решение за едва толкова голяма, скъпа покупка.

Добрата новина е, че висококачествената пералня ще издържи много дълго време, така че изберете разумно и ще имате безгрижно пране у дома си години напред.

Зареждане встрани или оггоре?

Първата стъпка при стесняване на вашия избор е да решите дали бихте предпочели перална машина с предно зареждане или пералня с горно зареждане. Може вече да имате предпочитание въз основа на предишния си уред, място за пране или дори вашата мобилност, но винаги си струва да проучите защо едното или другото може да ви подхожда по-добре.

Пералните машини с предно зареждане обикновено струват повече, но се представят по-добре и използват по-малко вода и енергия.

Пералните машини с горно зареждане пък обикновено са по-евтини за закупуване, тежат по-малко и перат много по-бързо.

Комбинирани перални и сушилни

Както подсказва името, комбинираните перални и сушилни комбинират едновременно перална машина с предно зареждане и сушилня за дрехи в един уред. Изглежда страхотна идея, но те могат да бъдат скъпи, по-податливи на разрушаване и много от тях изискват доста дълго време, за да изсушат товара от дрехи.

Някои от тях дори използват повече вода, за да изсушат дрехите ви, отколкото да ги перат.

Капацитет

Капацитетът варира от около 5 кг до над 18 кг, така че не би трябвало да имате проблем с намирането на подходящ размер за вашето домакинство. Докато по-големите машини са чудесни за големи домакинства или за пране на обемисти вещи, като спално бельо, може да не ви е необходима толкова голяма пералня, колкото мислите. Повечето хора използват около 3,5 кг средно.

Вашето пространство

Колко място имате? Къде ще стои машината? Колко пространство ще ви е необходимо, за да отворите вратата или капака, да заредите и разтоварите машината, да се движите с пълна кошница и да отворите и затворите всяка врата до самото пространство за пране?

Помислете за всички тези неща. А когато вече сте готови с избора на характеристики – ето къде можете да намерите перални машини на промоция.

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *