Каква е разликата между LED и LCD телевизорите

Каква е разликата между LED и LCD телевизорите

От голямо значение е да се запознаем подробно с характеристиките на различните видове телевизори, преди да купим нов такъв. LED и LCD моделите са най-честият избор от страна на крайния купувач, тъй като се отличават с много добри характеристики, които напълно оправдават инвестицията, която предстои да направим. И двата вида телевизори са гаранция, че изборът ни няма да бъде погрешен, а похарчените пари напразни. Разгледайте наличните модели в магазин Техномаркет и открийте каквото Ви е необходимо. 

Каква е разликата между LED и LCD телевизорите

Доста хора изобщо не подозират какви са разликите между LED и LCD телевизорите. Техните имена не им говорят нищо, но и това не е повод за притеснение, защото днес всеки има достъп до полезна и разнообразна информация, от която да се възползва. Колкото до техническите характеристики на LED и LCD tv, те се състоят в следното:

  • И двата вида са значително по-тънки и леки от стандартните CRT tv;
  • LCD означава дисплей с течни кристали, а LED гарантира отсъствието на черни петна;
  • LCD са характерни с ниския си разход на енергия дори и при ефективно осветление, също както и с широкия си зрителен ъгъл, който привлича потребителското внимание наред с ниската цена за този вид tv;
  • LED модели на свой ред усърдно защитават извоюваните си на пазара позиции с контрастните си изображения, зелени и сини светлини, покриващи цялата RGB гама, супер матрица и отличните си параметри.

Преди да изберете конкретен модел TCL телевизори онлайн, отделете достатъчно от времето си да сравните двете отделните предложения. 

Как да си свържем телевизора с телефона

Все някога може да Ви се прииска да пуснете някой филм директно от смартфона си. За да може телевизорът да го възпроизведе, ще са Ви нужни usb кабел, wi-fi, miracast и HDMI. Свържете кабела на телефона с USB-входа, който се намира отзад на tv-то. След това трябва да потвърдите свързването и прехвърлянето на желаната информация ще се осъществи. 

Какво представляват android телевизорите

Смарт техниката навлезе трайно в живота ни през последните няколко години. Към днешна дата, можем да открием какви ли не “умни” решения, включително и такива, с които да гледаме телевизия и играем игри в реалистични условия. Моделите tv с android са иновативно решение, от което би било трудно да не се възползваме. С негова помощ ще можем да:

  • Получим бърз достъп до всякакви приложения;
  • Свържем телефона или таблета с наличния tv;
  • Включим в режима на работа и гласов асистент;
  • Възпроизвеждаме интернет съдържание и др.

Със сигурност е по-добре да бъде смарт. След като предстои обновяване на домашната техника, нека то бъде перфектно. Техномаркет ще Ви помогне да вземете най-правилните решения!

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *