Как да подберем най-добрия спортен екип

Как да подберем най-добрия спортен екип

 

В наши дни разнообразието от марки за спортни екипи на пазара е огромно и навярно не веднъж сте се замисляли как да подберете най-добрия, спрямо собствените си нужди. Как всъщност топовете платове се превръщат в дрехите, предназначени да се носят при практикуване на различните спортове? Някои марки са се фокусирали върху определени спортове и съответно разработват своите спортни в съответствие с тях.

Именно фокусът на марката оказва и най-голямо влияние върху дизайна. Например, марките, които създават облекло за йога и пилатес, вземат под внимание напълно различни елементи от тези, фокусирали се върху спорт на открито – по-тънки шевове, еластични платове и цветове, в синхрон с йога традициите.

Когато говорим за спортове, особено тези на открито и тренировките за издръжливост, трайността и комфортът на спортните екипи са от ключово значение при избора им. Трябва да изберете тъкани и разположение на шевовете, с които ще ви е комфортно да се движите, но също така да има и добър контрол над топлината на тялото ви, а не на последно място е нужно и платовете да са устойчиви на износване.

От тази гледна точка, синтетични тъкани като ликра или полиестер са най-подходящи за дейности, в които изпотяването е по-силно, тъй като те изваждат потта, а не я абсорбират в себе си и така екипът изсъхва по-бързо. Те също така са и леки и ще сведат до минимум триенето в кожата.

Като цяло спортните екипи имат един основен проблем и това са шевовете, които могат да предизвикат дискомфорт и усещане за протриване при спортове като бягане например. В този случай трябва да изберете спортни екипи, които са с плоски шевове или безшевни.

Ако натоварването е по-силно, насочете се към марки, използващи елементи за подкрепа на ставите. Те са особено удачни и когато сте в период на възстановяване от травма. Тези спортни екипи са предназначени за оптимално възстановяване на мускулите и ставите и са силно компресиращи. По този начин се увеличава на притока на кръв и се засилва кръвообращението, което влияе добре на възстановяването.

Благодарение на съвременните технологии се създават спортни екипи с определени зони с по-силна компресия, което фокусира натиска в конкретни области на тялото. При тях комфорта е доста по-добър, а шевовете са много редки и на места, където изобщо няма да ги усетите.

Всичко това обаче, най-вероятно ви звучи много сложно и професионално, а за средностатистическия почитател на фитнеса или пилатеса, най-важни са комфорта и естетиката и именно те са ключови елементи при избора на спортни екипи . Затова добре е да заложите на

такива, които свободно се движат по тялото ви. Освен това е задължително тъканта им да съхне бързо, особено ако в програмата ви има тренировки с висока интензивност.

Както вече може би стана ясно, материалът е ключов при спортните екипи и освен красив дизайн, трябва да се насочите към такива, които не предизвикват потене, а са дишащи и лесно се перат. Помислете разбира се и за естетическото въздействие. Избирайте дизайни и щампи, с които ще се почувствате добре и ще останете в крак с модните тенденции за дълго време.

Важно е да знаете, че по-тъмните разцветки подчертават на физиката ви и дори ви правят да изглеждате по-слаби и високи. Спортни екипи с дизайнерски елемент около глезените или малко над тях пък, ще приковават погледите към себе си и ще прикрият някои несъвършенства на бедрата ви.

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *