Как се слага мокет

Как се слага мокет

Спорен е въпросът кой вид подова настилка е най-подходящ за дома. Една част от потребителите предпочитат класически килим, други – нещо по-практично, като балатума, а трети залагат на мокета, определяйки неговите експлоатационни качества за най-добри. Последното предложение има дълга история, защото е било актуално в миналото, актуално е и днес. Лесно може да се открие онлайн във всякакви разновидности, включително и в нестандартни варианти за хората с креативно мислене и нетрадиционен подход. 

Какви са предимствата на мокета

Неговите достойнства не са никак малко… Като започнем от лесния монтаж и дизайнерското разнообразие – не е случайно, че толкова много потребители залагат на това подово покритие, вместо да поставят килим или дори нищо на пода. В интернет могат да се открият много видове мокети онлайн, като някои са луксозни и скъпоструващи, а други бюджетни, но отново точно толкова практични, колкото и тези от първия вид. 

За къде е подходящ

В онлайн магазините ще видите мокети за спалня, за хол, за детска и коридор, които будят интерес с красивия си дизайн и високо качество, много висока практичност, в т.ч. и възможност за лесно почистване с подръчни средства. Подовата настилка може да се използва буквално навсякъде, дори и в офис помещения, където има голям човекопоток и е нужно функционално решение за под. 

Къщи за гости, хотели, ресторанти и обществени сгради – приложението на подовата настилка е толкова голямо, че почти няма място, където да не успее да се впише по възможно най-добрия начин. Изберете я онлайн от Домко! 

Как се слага

Освен за онлайн избора на мокет, трябва да се помисли и за неговото полагане. В случая може да се заложи на три по-основни варианта, всеки един от които е приемлив и обещаващо резултатен. Ето ги и тях:

  • Свободно полагане (без да се използва лепило);
  • Цялостно залепяне;
  • Монтаж с анти-хлъзгаща мрежа.

На който и вариант да се спрете, има някои задължителни задачи, които трябва да се отметнат, преди да започне същинският монтаж – измерване площта на помещението, оглед на основата, вида на мокетената настилка и нейните специфики, а след това и равномерно полагане, оказвайки натиск, за да се постигне изравняване на покритието. След като мокетът бъде успешно положен, добрите резултати могат да се затвърдят с поставянето на лайсни и первази, които отново е удачно да се закупят онлайн.

Лесно ли се поддържа

Периодичното пране на килима не е особено приятно занимание, защото отнема доста време, а резултатите невинаги са перфектни. С онлайн предложенията на магазините за обзавеждане не само изборът, но и поддръжката на мокетения килим ще е изключително приятна, защото качествените материи позволяват ефективното отстраняване на повърхностни и дълбоки замърсявания.  

 

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *