За какво служи изолацията на гаражни врати

За какво служи изолацията на гаражни врати

 

На първо място, изолацията за гаражни врати се грижи за вашия „ най- добър приятел на четири колела“.
Ако създадете добри условия за колата си, тя ще продължи да ви служи вярно по-дълго. В края на краищата една кола също може да “настине” и да “се разболее” от твърде студеното или влажно помещение. И като всеки пациент, тя ще се нуждае от лечение, което струва много пари. Следователно е по-евтино да се предвиди „болестта“ предварително и да се предотврати нейното възникване.

Гаражът може да се използва не само като паркинг, но и като склад за стари вещи или дори място за лично пространство на мъжа. Може да има малка работилница с набор от различни инструменти за създаване на различни полезни неща или ремонт. И дори просто стая за почивка, за да прекарате свободното си време с приятели. Ето защо трябва внимателно да обмислите изолацията на тази стая и по-специално гаражните врати. За да бъде топло през зимата и прохладно през лятото, тоест да се създадат най-удобните условия за престой вътре.

гаражни врати от Логел ООД

Съгласно законите на термодинамиката, топлината през гаражната врата ще се пренася по два начина, които ще обсъдим по-долу:

Първият начин всъщност е повърхността на самите врати, чрез прехвърляне на топлина от топло към студено. Студът означава външната среда и повърхността на вратата е съответно топла.

Вторият начин е конвенцията на топъл въздух със студен въздух, който се получава чрез отваряне и затваряне на клапите. Това губи огромно количество топлина. На места, където капаците не прилепват плътно към отвора на стената, има и значителна загуба на топъл въздух.

Следователно решаването на тези два проблема ще сведе до минимум на топлинните загуби и ще създаде комфортни условия за престой в гаража по всяко време на годината. За да разрешите този проблем, трябва да поставите надеждна бариера между топлина и студ или обратно, в зависимост от сезона. Това ще ви позволи да стартирате автомобила без проблеми и влагата няма да се кондензира във вътрешните му кухини. За още информация посетете logel.bg.

Web Sensei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *